Przekąśne łódeczki z guacamole i pomidorkami


Przekąśne łódeczki vol. 4 czyli przekąski z guacamole i pomidorkami!














Składniki:
  • gotowe ciasto francuskie 
  • 2 dojrzałe awokado 
  • łyżka soku z cytryny lub limonki 
  • ząbek czosnku
  • pomidorki koktajlowe 
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
Przygotowanie:
Wydrążyć miąższ awokado, rozgnieć widelcem z sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Pomidorki pokroić w ćwiartki i wymieszać z awokadową masą. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy tak aby powstały kwadraty o boku ok. 7-8 cm. Nakładamy  przygotowaną pastę na ciasto.  Łączymy ze sobą dwa przeciwległe końce kwadratów. Pieczemy w temperaturze 220 stopni, około 10-12 min, aż ciasto się zarumieni. Gotowe!! Smakowitości czas zacząć!!

Komentarze

  1. W ogóle dla mnie pomysł samych łódeczek jest rewelacyjny. Mi się nigdy nie chciało ich robić, bo nie chciało mi się myśleć, co do nich w środku zrobić. A tu mam tyle propozycji!!!! Ewelina

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja dałam do środka dynię zasmażoną z suszonymi pomidorami, bo mi nieco zostało po przygotowaniu zapiekanki z kaszy gryczanej;)
    Też polecam!
    Smacznego
    Maja

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł z tymi łódeczkami, bo można faszerować je tym co się ma pod ręką, np ja włożyłam przecier jabłkowy i wyszedł świetny deser.Dzięki za podpowiedź
    Wielbiciel

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty