Racuchy dla tradycjonalistów i innowatorów
Znane i lubiane przez wszystkich racuchy tym razem w dwóch
odsłonach... Tradycyjnym czyli nadziane cynamonowym jabłkiem oraz nieco innowacyjnym
czyli nadziane imbirową gruszką. Sugeruje przygotować jednocześnie dwa warianty
wówczas powstaje racuchowa niepoodziewana niespodziewajka do wyboru, smakowania
i częstowania!!
- drożdże 25g
- kubek mleka
- kubek mąki
- łyżka cukru
- roztopione masło 40g
- 2 jajka
- olej do smażenia
- jabłko i gruszka
- cynamon i imbir mielony
Przygotowanie:
Drożdże rozpuścić w odrobinie mleka z cukrem. Obrać jabłko,
gruszkę i pokroić na grube plastry. Jabłko obtoczyć w cynamonie z brązowym
cukrem, natomiast gruszkę w imbirze.
Do miski wrzucić mąkę, mleko, jajka, masło rozpuszczone
drożdże i wymieszać aż masa zrobi się jednolita i będzie miała konsystencje
gęstej śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto jest gotowe
do smażenia gdy min dwukrotnie zwiększy swoja objętość.

Racuchowe losowanki, smakowe
częstowanki!!
Komentarze
Prześlij komentarz