Zupa z cieciorki!

Z okazji zimnej zimnicy należy systematycznie rozgrzewać brzucho! Wobec czego propozycja błyskawicznej a jakże pysznościowej zupy z cieciorki! 


                                                                                                                                          fot.Iza Gomułka
Składniki:

  • cebula 
  • cieciorka ugotowana ok 200g 
  • czerwona fasola- puszka
  • ser parmezan lub inny twardy
  • bulion warzywny lub suszone warzywa

Przygotowanie: 

Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli wrzucamy odsączoną cieciorkę i fasolę, podsmażamy chwilę i zalewamy uprzednio przygotowanym bulionem. Miksujemy, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Ciepła smakowa zupa gotowa. Podajemy posypaną serem, w towarzystwie grzaneczek.





Komentarze

  1. tylko nie posikaną cebulę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. przyznaję rację, cebula zdecydowanie lepiej smakuje posiekana nie posikana :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty