Pomysł na oberżynę czyli bakłażan w pomidorach!







Składniki dla ok. 4-6 osób:

  • 2 bakłażany
  • 2 puszki pomidorów w cząstkach
  • około 400 g pieczarek
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • curry, papryka, garam masala, cynamon, imbir, sól



Przygotowanie:

Bakłażany kroimy w większe cząstki, oblewamy obficie oliwą z oliwek, dodajemy curry, paprykę, garam masale, cynamon, imbir... Gdy gąbczaste cząstki bakłażana nasiąkną pysznościami, wrzucamy je do rozgrzanego woka! Dusimy chwilę... dodajemy pomidory... następnie pokrojone w cząstki pieczarki i duuużo masła, jakieś 1/4 kostki. Doprawiamy solą. Dla smakoszy słodkaśnych potraw można dodać więcej cynamonu... Konsumujemy w towarzystwie lub bez... Kasza, ryż co kto lubi!



fot.Iza Gomułka

Komentarze

  1. miałam okazję spróbować ;) bardzo polecam zwłaszcza po wyczerpujących warsztatach jogi- koi ciało i umysł...;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty