Grzyb w tarcie czyli uwieńczenie jesiennego wypadu na grzybobranie...


                                                                                                                          

Skaładniki:

  • grzyby - podgrzybki lub inne
  • śmietana wysokoprocentowa gęsta
  • ser parmezan
  • 3 jajka
  • cebula mała
  • pęczek natki pietruszki- pół
  • sól, pieprz

Składniki i przygotowanie ciasta tak jak w tym przepisie.


Przygotowanie:
Przygotowujemy ciasto na tartę, rozkładamy w okrągłej formie. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Grzyby myjemy, można pozostawić odrobinę trawy, mchu i innych leśnych cząstek... Cebulkę siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby chwilę podsmażamy wspólnie. Rozkładamy na cieście, posypujemy posiekaną natką pietruszki. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy trochę śmietany, około 2 łyżek parmezanu, sól i pieprz. Zalewamy formę z grzybami. Pieczemy około 40 minut. Pyszna tarta pachnąca lasem :)



Komentarze

Popularne posty