jaglanka orzechowa





Składniki:

  • kasza jaglana
  • orzechy laskowe
  • ziarna słonecznika
  • orzech kokosa
  • żurawina suszona
  • olej kokosowy
  • miód
  • kardamon, goździki, cynamon

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy, proporcje 1:2, około 15min. "Świeży" orzech kokosa wydobywamy  ze skorupy, siekamy w blenderze tak by powstały a'la wiórki kokosowe. Następnie w garnuszku rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy przyprawy, garść orzechów laskowych i ziaren słonecznika. Prażymy. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglana, żurawinę i przygotowanych wcześniej wiórków kokosowych. Mieszamy. Słodziaki dodatkowo mogą wzbogacić jaglankę miodem. Pysznościowe i energetyczne śniadanie idealne przed zimowym narciarskim szaleństwem!

Komentarze

Popularne posty