pasta z Czerwonej Fasoli vs Marchewkowa - przepisy na LATO

Lato, wakacje, pikniki i biesiady na trawie... a na przekąskę kolorowe pasty do chleba przygotowane wg Pięciu Przemian! bo dlaczego by nie łączyć przyjemnego z pożytecznym?!



Pasta z czerwonej fasoli 

Składniki, wg Pięciu Przemian (w kolejności dodawania do potrawy) oraz przygotowanie: 

Z- masło (roztapiamy na patelni)
M- mała cebula, świeży imbir (siekamy i podsmażamy)
W- fasola czerwona 1 puszka (dodajemy do podsmażonej cebulki)
przekładamy do miseczki blendera
D- kiełki np fasoli mung (dodajemy odrobinę miksujemy)
O- koperek (dodajemy posiekany koperek, mieszamy)




Pasta Marchewkowa

Składniki, wg Pięciu Przemian (w kolejności dodawania do potrawy) oraz przygotowanie:

Z- masło, 4 średnie marchewki, garść wiórków kokosowych, cynamon (roztapiamy masło w garnku, marchew kroimy w cieniutkie plastry lub małe kawałeczki, dusimy na maśle wraz z workami i cynamonem)
M- imbir świeży (dodajemy i mieszamy)
W- szczypta soli
D- cytryna (odrobina soku z cytryny)
O-  1-2 łyżki gotowanej kosmy ryżowej lub kasza gryczanej (miksujemy razem, kasza doskonale zagęszcza pastę w zależności od preferencji konsystencji pasty można jej dodać więcej lub mniej




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty