Quinoa z awokado czyli idealność na letni piknik!





Składniki na 2 osoby:
  • 300g - quinoa czyli kosma ryżowa
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 pomidory malinówki
  • kolendra świeża (opcjonalnie bazylia)
  • mięta świeża
  • ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • pieprz i sól


Przygotowanie:
Kosmę ryżową gotujemy na sypko. Odstawiamy do ostygnięcia. Awokadu drylujemy, ucieramy/miksujemy na gładką masę z czosnkiem,  liśćmi świeżej mięty i kolendry (można zastąpić bazylią). Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i świeżo mielonym pieprzem. Pomidory kroimy w cząstki. Mieszamy krem awokado z pomidorami i kosmą ryżową.



Chłodne danie idealne na letni piknik!

Komentarze

Popularne posty