Bułeczki dyniowe z czosnkiem niedźwiedzim i orzechami!


Dzień Dobry! Kocham Cie: *


Składniki:

  • 400g piure z upieczonej dyni 
  • 180g kaszy jaglanej zmielonej na make
  • 60g maki ryżowej
  • 50g maki z amarantusa
  • 2 jajka
  • soda oczyszczana 1 Łyżeczka 
  • 150-200 ml OLEJU roślinnego
  • garść posiekanych Orzechów włoskich
  • czosnek Niedźwiedzi, sól
Przygotowanie:
Dynie pieczemy, Lekko skropioną Oliwie roślinna, w piekarniku wag temperaturze ok. 200 stopni zrobić miękkości (okolo 30 minut). Mozna dodac ULUBIONYCH ziół wówczas BĘDZIE bardziej aromatyczna. Dynie Rozgniatamy na piure i odstawiamy zrobić wystygnięcia. Suche składniki łączymy w jednej misce. Jajka z olejem w Drugiej, następnie dodajemy dynie. Mieszamy. Formujemy Okrągłe Bułeczki LUB wkładamy ciasto zrobić foremek. Pieczemy 25-30 min w temperaturze 180 stopni.


Komentarze

  1. pyszne, zdrowe i co najważniejsze- z dynią! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, żeby mi ktoś chciał kiedyś takie śniadanie zaserwować... :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty