Zupa z cukini i selera wg 5 przemian



W pierwszej kolejności siekamy cebulę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na maśle. Warzywa kroimy w dużą kostkę.

Z- masło (rozgrzewamy w garnku), cukinia 1 szt. (kroimy w kostkę i dusimy na maśle), 1 cebula (wcześniej posiekana i podsmażona na maśle)
M- seler naciowy pól kiści, imbir świeży-siekany, ząbek czosnku, oregano suszone, bazylia suszona, cząber (wrzucamy do garnka z cukinią, mieszamy)
W- sos sojowy, zimna woda ok. 1l-1,5l
D- pęczek świeżej natki pietruszki (siekamy i wrzucamy do zupy)
O- szczypta kurkumy, kozieradka, liść laurowy

gotujemy na wolnym ogniu jeszcze przez 15 min, podajemy z chlebem. 



Komentarze

Popularne posty